Na domačiji Knez

Na domačiji Knez

  • 07.06.2015
    Na domačiji Knez

    Ponudba domačije Knez

    Ponudba domačije Knez

    DOMAČIJA KNEZ SE NAHAJA V ČUDOVITEM NARAVNEM OKOLJU, NEDALEČ OD MORJA

    Ob več desetletni družinski tradiciji pridelujemo kakovostna oljčna olja, vložene oljke in druge domače dobrote.

    Gostom nudimo bivanje v Apartmajih Knez, ki so v čudovitem naravnem okolju.

    Apartmaji so moderno opremljeni, v njih se sproščenost zunanjega sveta nadaljuje. Najbrž je pozitivna energija tudi v naših prostorih.

    Gostje imajo pri nas občutek velike sproščenosti, kar je posledica dobrega počitka in mirnega spanca.

    Organiziramo tudi večdnevne pakete "Strunjanske lepote in dobrote" (že pripravljene ali po naročilu za zaključene skupine)

    Vabimo vas, da nas obiščete in prepričali se boste, da vam bo bivanje pri nas lahko veliko prineslo.

    Oglejte si tekočo ponudbo na našem spletu.

  • 29.05.2015 2 dni
    Na domačiji Knez

    NAREDI SAM – DELAVNICE ZDRAVJA

    NAREDI SAM – DELAVNICE ZDRAVJA


    Zadnja leta nas vabijo v trgovine polne police raznovrstnih izdelkov. Navdušeni smo nad lepo zapakiranimi, razkošnimi škatlicami, lončki, zavojčki in stekleničkami. A ta lesk vedno bolj bledi in že iščemo recepte naših babic, ki so vedele, da ima narava vedno prav. Naredi sam - Delavnice zdravja so namenjene vsem, ki želite narediti nekaj več za svoje zdravje, za okolje in za bolj polno denarnico.
    Z obiskom kozmetičnih delavnic boste dobili znanje za izdelavo pralnega detergenta, mehčalca, deodoranta, zobne paste, naredili bomo čudovita mazila za ustnice, obraz, roke in telo, kopalno sol in masažno olje, šampone, parfume in še marsikaj. Na delavnico izdelamo 5 do 8 izdelkov, ki jih skupaj z recepti odnesete domov.
    Na delavnicah o zdravi prehrani pa se pogovarjamo o korakih do zdrave prehrane, kaj in kako jesti, o sodobni tehnologiji hrane, o sladilih, maščobah, jedilnikih in receptih. Dodamo letnemu času primerne teme (kako se ubraniti pred virozami, vse o čemažu, shrankih), okusno in zdravo kuhamo in se posladkamo.

    PREDAVATELJICI
    Z vama se bova družili Metka Ternjak Gomboc in Tina Ternjak.
    Obe pristašici zdravega, aktivnega , naravi prijaznega življenja in voditeljici oddaje Vrtičkanje na POP TV. Tri leta organizirava delavnice za otroke in odrasle. Na delavnicah želiva spodbuditi ljudi, da naredijo nekaj za svoje zdravje, da so bolj pozitivni in spoštljivi do vsega kar nas obdaja.

    DODATNE INFORMACIJE:
    Izdelki so iz ekoloških, zelo kvalitetnih sestavin in primerni tudi za darila
    Zaradi kakovosti delavnic je v enem terminu prostih 12 (kozmetične delavnice) oziroma 20 mest (delavnice o zdravi prehrani).
    V primeru, če je povpraševanje večje, dodamo nov termin. Obvezna je prijava.
    041 773 034

  • 06.01.2013
    Na domačiji Knez

    Jesenske ali krompirjeve počitnice

    Jesenske ali krompirjeve počitnice

    Na podlagi pravilnika o šolskem koledarju za osnovne sole vsako leto minister za šolstvo določi pouka proste dneve, med katere spadajo tudi počitnice.

    Prve so po koledarju na vrsti jesenske počitnice konec oktobra, imenovane tudi krompirjeve počitnice.

    Ime "krompirjeve počitnice" izhaja iz nemsko govorečih dežel, kjer so bili otroci kmetov jeseni kakšen teden ali več oproščeni sole, da so lahko v domači vasi pomagali pri spravljanju pridelka, tudi krompirja.


Dogodki

  • 01.10.2011
    Dogodki

    Artičoki

    Mesec maj je čas, ko pridejo na plano artičoke, ene izmed najstarejših gojenih in zdravilnih rastlin, ki so jih uporabljali že stari Egipčani. V Strunjanu tej cenjeni rastlini namenimo tudi dvodnevni praznik, na katerem bo artičoke moč kupiti in se o njih izobraziti. Vabljeni na Dneve artičok, v Strunjanu, na parkirišču pred Krko, poznano tudi po Prazniku kakijev.

    Gojena artičoka se od divje različice loči po tem, da listi niso bodičasti. Od nekdaj je cenjena zaradi svojega ugodnega učinka na prebavo. Izboljšuje pa tudi jetrno presnovo, znižuje raven holesterola in lipidov v krvi ter ščiti jetra.

  • 01.10.2011
    Dogodki

    Praznik Kakijev

    Praznik Kakijev

    Zakaj praznik kakija v Strunjanu ?

    Kaki uspeva v subtropskem, mediteranskem in submediteranskem podnebju. V Sloveniji so taki pogoji na mikrolokacijsko ugodnejših legah v Slovenski Istri, na Vipavskem in v Brdih. Ocenjujemo, da imamo cca 20 ha intenzivnih nasadov in da imamo možnosti širitve še za cca 50-100 ha. To je sicer malo v primerjavi z ostalimi sadnimi vrstami, vendar je predvsem za Slovensko Istro veliko. PRAZNIK KAKIJEV BO LETOS?

    V Strunjanski dolini je cca 30 % vseh nasadov v Sloveniji. Blaga klima in dobra tla zagotavljajo dobre in kvalitetne pridelke. Samo to pa prav gotovo ni dovolj, ampak je potrebno proizvedeni pridelek tudi prodati.

    Pridelovalci kakija so hkrati aktivni tudi v turističnem društvu Solinar.

    Pred letom 2000 je bil kaki veliko manj poznan kot danes in prodaja ni bila najboljša.

    Kako približati ljudem ta čudoviti sadež bogov?

    Pridelovalci kakija in strokovnjaki Kmetijske svetovalne službe smo skupaj prišli do zamisli o prazniku kakija in ga od takrat dalje uspešno organizirali vsako leto v začetku novembra.

    Veliko truda je bilo vloženega v ta praznik. Poskrbljeno je za strokovni, kulturni in zabavni program. Delali smo ves čas z zanosom in ljubeznijo. Ljudem smo ponudili kaki, sonce v njem, naše veselje, preprostost in pristnost. Praznik kakija je uspel nad vsemi našimi pričakovanji.

    Veselimo se zadovoljnih obiskovalcev in želimo si ohraniti lepoto in pristnost tega praznika.

    Predvsem pa želimo ponuditi odličen kaki in različne izdelke iz tega sadeža. Strunjan je vas kakija in cela vas živi z njim. Veliko zaslug za navdušenje nad kakijem imajo kmečke žene in dekleta, ki vsako leto skrbijo za kulinariko. Delujejo v okviru društva Solinar in vsako leto ponudijo nove izdelke iz kakija.

    O prireditvi

    Prvi Praznik kakijev je društvo organiziralo novembra 2001. Idejo za organizacijo praznika sta predstavila predsednik TD Solinar Franco Giassi in Silvano Knez (oba pridelovalca kakijev) ter drugi član društva. Družina Knez je prva ki je sadež prinesla v Slovenijo. Pogovor je stekel o tem, da je pridelka precej, oba sta posadila nove nasade , vendar pa bi ni bilo povpraševanja, saj ljudje tega sadeža niso poznali. Rodila se je ideja, da bi organizirali tako prireditev, ki bi promovirala sadež in bi obenem odpirala nove tržne niše.

    Povezala sta se s predstavniki Kmetijsko svetovalne službe, z Območno turistično organizacijo ter Občino Piran kot sponzorjem.

    Kljub temu, da je bil prvo leto praznik organiziran v skromnem vojaškem šotoru je bilo zanimanje veliko. Drugo leto se je pokazala potreba po večjem prostoru. Tako smo v sodelovanju z Občino Piran (ki je glavni sponzor za prireditveni šotor) praznik kakijev preselili v veliki šotor na parkirišču na Strunjanski plaži. Kajti Strunjan nima zadružnega doma kjer bi se lahko prireditev izvajala.

    Namen prireditve je bil predstaviti širši javnosti vse lastnosti kakijev, cilj pa povečati prodajo ter istočasno predstaviti Strunjan kot turistični kraj.

    Na začetku je bil praznik neznan, prireditev pa skromna. Kasneje pa je prireditev zbudila precej zanimanja in bila že drugo leto zelo obiskana. Z leti smo prireditev obogatili, dopolnili s kulturno glasbenim programom, pokušnjami in odprto tržnico. V teh letih se je povzpela v sam vrh prireditev na Primorskem. Sadež je postal zelo iskan, povečala se je prodaja. V teh letih je praznik obiskalo veliko ljudi kar pomeni da so vsako leto večji stroški za razširitev prireditvenega prostora in samo organizacijo praznika. To je v veliko breme za društvo, ki je neprofitna organizacija, a sponzorjev je vsako leto manj.


dimedia

© 2016 Sva prava pridržana. KNEZ